12.06.2015  » Tussenstand TomTom Rider 400

Inmiddels heb ik zo'n 2000 km gereden met de TomTom Rider 400 en deze intensief gebruikt. Hieronder kunnen jullie lezen hoe ik het toestel op dit moment beoordeel.

Het toestel heeft zeker heel sterke punten die ik als positief waardeer. Dan heb ik het over o.a. over de vormgeving, de draaibare motorsteun, het kaartmateriaal, de uitstekende routeberekeningen, de functie kronkelwegen, de zichtbare en gesproken route informatie. En dan natuurlijk ook de uitstekende traffic en flits services met actuele verkeersinformatie en flitslocaties!
Minder gelukkig ben ik met de handsfreefunctie. Die bestaat momenteel enkel in de vorm van een waarschuwing en de mogelijkheid om een inkomend gesprek te accepteren/activeren. Dit past m.i. niet bij de huidige gedachte van een handsfreefunctie.
De meeste moeite heb ik echter met de acceptatie van het capacitive touchscreen. Bedien je het toestel door aanraking van het scherm met je vindertoppen, werkt het prima. Heel anders wordt het als je handschoenen draagt. Met winterhandschoenen kun je het wel vergeten en met intermediates is het een kansspel. Met dunne zomerhandschoenen is te doen, maar haalt het zeker niet het gebruiksgemak van het voorgaande model (2013/2014). Gebruik je het toestel intensief dan gebruik je je vingers. Hierdoor hecht zich huidsmeer op het scherm en ontstaat een storende 'smeerlaag'. Dan heb ik het nog niet over de bediening van het toestel in een regenbui, want door het vocht werkt het capacitive scherm nog slechter.
De afleesbaarheid van het scherm is gemiddeld genomen goed, maar soms ontstaat ook een hinderlijke reflectie van het zonlicht waardoor je reflexmatig je ogen dichtknijpt.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved