11/07/2014  » Tom Tom Life Traffic

Toen ik enkele dagen geleden weer eens op de website van Tom Tom rondsnuffelde, viel mijn oog op de functie Life Traffic. Een bijzonder handige (gratis) tool van Tom Tom waarmee je in realtime inzicht krijgt in de actuele verkeerssituaties binnen het dekkingsgebied.

Als je op de startpagina van Tom Tom op het tabblad Verkeersinfo klikt, kom je vanzelf uit bij de pagina met Life Traffic.
In een mooie layout valt meteen de overzichtelijke kaart op met de verschillende symbolen. Aan de linkerzijde van het scherm heb je een zoekveld en hieronder een lijst met informatie. Die informatie is gerelateerd aan de symbolen op de kaart. De hele layout is erg overzichtelijk en bijzonder gebruikersvriendelijk.

Natuurlijk gaat het vooral om de informatie die geboden wordt. Elke 2 minuten wordt de informatie - over ongevallen, incidenten, wegwerkzaamheden en wegafsluitingen - op het scherm ververst (realtime). De informatie wordt aangeleverd door gebruikers van smartphones en / of gebruikers van Tom Tom navigatie apparatuur. Hierdoor is de informatie niet alleen snel beschikbaar, maar ook heel betrouwbaar.
Tom Tom ziet deze gebruikers dan ook als een community die tot doel heeft om de beschikbare wegen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De routeberekening is dus niet alleen de kortste weg van A naar B, maar houdt rekening met alle beschikbare (verkeers) informatie.

Tom Tom toont met de functie aan dat het in staat is om met een gebruikersvriendelijke 'app' heel nuttige informatie aan te bieden.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved