11/04/2014  » Combinatie-kit van Hyperpro

Na zo’n 1200 km gereden te hebben met de combinatie-kit van Hyperpro op de Honda Crosstourer, is het tijd voor een terugblik. Wat levert zo’n ingreep op, heeft het meerwaarde?

De combinatie-kit van Hyperpro bestaat uit een progressieve veer voor de originele schokdemper aan de achterzijde, progressieve veren voor de voorvering in combinatie met dikkere olie.
Deze materialen en de juiste afstelling, zorgen voor een groot verschil in de balans / rijgedrag van de motor.
Op mijn verzoek had Paul de demping en vering ingesteld op een sportief rijgedrag.
Dus veel wegcontact en directe feedback.
Hierdoor lever je wel wat op het rijcomfort in, maar wordt dat ruimschoots gecompenseerd doordat je de grenzen wat verder kunt verleggen.

Wat mij direct opviel was dat de motor nog meer in balans was. Bij het aanremmen duikt de motor niet meer zo ver in de voorveren en krijg je nog meer gevoel voor wat het voorwiel doet. Dat geeft enorm veel vertrouwen en krijg je nog meer plezier in het nemen van bochten.

Wat ook direct opviel was het verdwijnen van de reacties bij het accelereren en/of opschakelen. Bij de standaardvering heeft deze motor de neiging om de achterzijde te ‘lichten’ bij het accelereren (en opschakelen). Met de veren van hyperpro en afstelling is dat motorgedrag gewoon verleden tijd.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved