10.01.2016 » Een nieuw jaar, tijd voor een poetsbeurt?

In de wintertijd worden doorgaans de meeste schoonmaakacties georganiseerd en uitgevoerd op onze navigatie apparatuur. Maar hoe zit het nu met onze computers?

Niet lang geleden heeft Garmin wederom een update uitgebracht van kaartmateriaal dat je op de PC èn het toestel kunt installeren. Als je zo'n update uitvoert, dan wordt het kaartmateriaal op het toestel automatisch vervangen. Het kaartmateriaal op je PC blijft echter ongewijzigd. Het nieuwe kaartmateriaal wordt als een apart bestand op de harde schijf van je PC geplaatst. Alhoewel dit een veilige wijze is, kun je ook stellen dat het een vervuilende wijze is, want de oude kaarten worden doorgaans nooit meer gebruikt. Het neemt dus onnodig opslagruimte in van je harde schijf (HDD).

Het is daarom niet verkeerd om al die overbodige kaartbestanden van de harde schrijf te verwijderen. De veiligste manier om dit voor elkaar te krijgen is de volgende.
Controleer in BaseCamp de lijst met aanwezige kaarten en bepaal welke kaarten je kunt verwijderen.
Open vervolgens in Windows het Configuratiescherm of open Instellingen. Ga dan naar Programma's en onderdelen of Apps en onderdelen en open de lijst met software op je harde schijf. Klik vervolgens in deze lijst op het bestand met de kaart die je wilt verwijderen. Klik dan op de opdracht Verwijderen en bevestig deze. Herhaal deze stappen tot dat je alle overbodige kaarten verwijderd hebt. Bij elke actie maak je ongeveer 5 GB schrijfruimte vrij! Eventueel kun je de schijf nog defragmenteren.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved