10/01/2014  » Mijn Honda Crosstourer VFR 1200X

Kort na de aankoop van mijn Honda Crosstourer heb ik de standaard kuipruit vervangen. De standaard ruit was net iets te kort voor mij en bood net niet voldoende bescherming.

Na veel berichten gelezen te hebben op de diverse fora, wist ik dat ik geen standaard tourscherm van Honda wilde hebben. Niet alleen omdat ik die ruit gewoon niet mooi vind, maar ook omdat gebruikers hiervan klagen over lawaai door de windturbulenties achter de ruit. Dus ging ik op zoek naar een compromis, dat ik vond in de iets hogere en bredere MRA ruit.

In Duitsland kon ik kiezen uit verschillende kleuren en zo koos ik voor de "smoke", een iets gekleurd scherm. Dat past mooi bij de donkere basiskleur van de motor. De montage was heel eenvoudig: originele ruit losschroeven en verwijderen. Daarna de nieuwe ruit met bijgeleverde schroeven en tussenstukken plaatsen.
Inmiddels heb ik ruim 10.000 km met deze ruit gereden en ben ik zeer tevreden. Doet precies wat hij moet doen: windbescherming (zonder lawaai), geeft vrij zicht, trilt niet en past mooi bij de lijn van de motor. Tot 140 km biedt hij goede bescherming, daarboven ..... iets minder.
Heerlijk gevoel wat rijwind op de borst!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved