10.04.2015  » Rammount, een sluitpost?

We besteden veel tijd, aandacht en geld voor de aankoop van een navigatie apparaat. Uiteindelijk wordt het apparaat met een - veelal bijgeleverde - rammount op de motor bevestigd.

Ook ik heb enige jaren op deze wijze mijn navigatie apparaat op de motor bevestigd. Het was goedkoop en waarom niet, waarom een duurdere rammount kopen?
Doordat ik regelmatig van motor wisselde, ging ik ook nadenken over de bevestiging van het navigatie apparaat op de motor.
Zo bepaalt de rammount vaak de plaats waar je het toestel positioneert. Soms komt dat goed uit, soms plaats je een tussenstuk en soms staat het toestel gewoon daar waar het uitkomt. Hierdoor beperk je de optimale hanteerbaareid (gebruiksgemak) en vooral het zicht op het toestel.
Daarnaast bepalen positie en de kwaliteit van een rammount niet alleen de leesbaarheid maar ook de levensduur. Een motor trilt nu eenmaal en die trillingen (vibraties) worden door de rammount doorgegeven aan het toestel. En de elektronica in het toestel is gevoelig voor trillingen, hoe duur het navigatie apparaat ook is!
Met een goede rammount kun je niet alleen het toestel op de meest geschikte plaats monteren, maar verleng je ook de levensduur van het toestel. Zoals je op de afbeelding kunt zien, is de bevestiging van het toestel (hier) opgehangen in rubbertjes. Tevens is deze rammount speciaal ontwikkeld voor bepaalde motortypes en daarnaast veelzijdig instelbaar. Ja, zo'n rammount is natuurlijk duurder, maar hij oogt beter, zorgt voor een langere levensduur en voor een betere zichtbaarheid van het toestel. Deze rammount is overigens van Bike PenR.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved