01.11.2015  » Kronkelroutes in de Rider 400

De TomTom Rider 400 is voorzien van verschillende instellingen voor kronkelroutes. Een van die instellingen heb ik bij recente ritten toegepast.

Er zijn, zo even voor de vuist weg, twee manieren om een kronkelroute in te stellen. Met de functie 'plan een spannende route' in het startmenu krijg je maar liefst 3 niveaus waarop je een kronkelroute kunt instellen. Standaard is hierbij het 2e niveau ingeschakeld. De tweede mogelijkheid creëer je als je een bestaande route wijzigt. Je activeert dan eerst de route (rijden maar) waarna je het menu opent en op 'Huidige route' klikt. Vervolgens klik je op 'Wijzig routetype' en in de lijst klik je op 'kronkelroute'. De actieve route wordt nu herberekend op het 2e niveau van de instellingen voor kronkelroutes. Zover even de techniek.
Mij is opgevallen dat je bij gebruik van deze functie rekening moet houden met 2 beperkingen.
Loopt de route nabij of door een stad, dan wordt de kronkelroute ook door het centrum van deze stad voortgezet. Dus geen randweg of ring rondom de stad, maar mooi door het centrum!
Zijn er weinig secundaire wegen, dan komt het regelmatig voor dat je van de hoofdrijbaan af gaat en je een woongedeelte met kleine straatjes in moet. Vervolgens ga je dan vaak binnen korte afstand weer terug naar de hoofdrijbaan. En dat is waarschijnlijk niet wat je wilt!
Hierbij moet wel gezegd, geschreven worden dat deze functie volledig afhankelijk is van de infrastructuur (soorten van wegen) op/naast de routelijn tussen de aangegeven punten. Zijn daar veel secundaire wegen, dan is er veel keus en wordt de route wellicht leuker.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved