01.05.2015  » Het belang van goed kaartmateriaal

In het vorige artikel (24 april 2015) heb ik geschreven dat het erg belangrijk is om de routepunten goed te plaatsen. Nu iets over het kaartmateriaal.

In de bovenstaande afbeelding zie je een kaartfragment uit BaseCamp. Ik gebruikte het kaartmateriaal Garmin Europe NTU 2015.4, waarin ik een route heb geopend. Die route heb ik in januari 2014 met Garmin Europe NT 2014.3 gemaakt. Deze originele route is op de afbeelding zichtbaar als de roodgekleurde lijn.
Om de route te controleren heb ik deze gedupliceerd en heb ik de gedupliceerde route een blauwe kleur gegeven. Vervolgens heb ik de gedupliceerde route herberekend in BaseCamp, natuurlijk met dezelfde instellingen. Het resultaat is de blauw gekleurde lijn.
Tot mijn grote verbazing zag ik dat de herberekende route een heel andere weg leek te volgen dan de originele route. Bij inzoomen tot op het hoogste niveau zag ik dat daar helemaal geen weg is!
Ik controleerde de route vervolgens in Tyre en in Open Street Map: ook daar liep de route zoals de rode originele lijn en was er geen andere weg zichtbaar. Ik kan niet anders dan vaststellen dat er echt iets mis is met dit kaartmateriaal van Garmin en/of de route(her)berekening.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved