01/08/2014 » Gratis en ook nog erg handig !

Toen ik kort geleden van Limburg naar Doetichem wilde rijden, was net een 'code geel' alarm afgegeven in verband met te verwachten stortregens en onweersbuien. Omdat ik deze reis niet wilde uitstellen, probeerde ik mij toch zo goed mogelijk hierop voor te bereiden. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van twee websites die realtime informatie bieden over o.a. het verkeer en het weer.

Ik opende de website van Tom Tom Live Traffic, die realtime verkeersinformatie geeft. Je kunt op deze site verschillende tabbladen openen, waaronder ook een tabblad met een routeplanner. Als je hierop klikt, kun je de route invoeren. Je krijgt dan niet alleen de route te zien, maar ook de actuele verkeersinformatie.

Het venster (browser-tabblad) laat je nu open staan in je browser. Daarnaast open je een nieuw venster (tabblad) in je Browser dat je - zo mogelijk - naast het eerste venster opent. Hierdoor kun je beide vensters tegelijk op je beeldscherm bekijken.

Op de website van Weather Underground kun je van alles vinden over het (actuele) weer en de vooruitzichten. Weather Underground is een community die wereldwijd informatie verzamelt van lokale meetstations. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om heel gericht gebruik te maken van lokale weerstations in een bepaald gebied. De weersomstandigheden kunnen per gebied erg afwijken door bijvoorbeeld heuvels of luchtstromingen.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved